Internationale conferentie Pans Pandas UK 22 september 2018

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Internationale conferentie Pans Pandas UK 22 september 2018 door te sturen naar een vriend.

Pans Pandas UK werd in 2017 opgericht door een groep Britse ouders met als doel meer bekendheid te geven aan het bestaan van Pans en Pandas. Hoe eerder de diagnose gesteld wordt, hoe beter het perspectief is, immers. Het ouderplatform maakt zich sterk voor verdere verbetering van  de hulpverlening aan Pandaskinderen en -gezinnen. 


Het ouderplatform informeert ouders en verwijst ze voor hulp naar een inmiddels geformeerd netwerk van Britse artsen, die zich in Pans en Pandas verdiept hebben. Ook wordt aan fondsenwerving gedaan.


Komend najaar, om precies te zijn op zaterdag 22 september 2018,  organiseert PansPandasUK voor het eerst in zijn bestaan een internationaal congres bestemd voor ouders en artsen, dat plaats vindt in Londen. Behalve een aantal Britse kinderspecialisten zullen vanuit de VS  dr Susan Swedo (NIMH) alsmede dr Jennifer Francovitch (Stanford) spreken.


Op basis van een door het Pandas consortium ontwikkeld behandelprotocol, zijn inmiddels richtlijnen opgesteld  voor het Verenigd Koninkrijk. 


Tickets voor het congres zijn hier te bestellen.