Vrijdag 23 september 2016, 1900u: ouderbijeenkomst Pandasweb

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Vrijdag 23 september 2016, 1900u: ouderbijeenkomst Pandasweb door te sturen naar een vriend.

Ouders helpen ouders!

Ouders van Pandaskinderen weten als geen ander hoe waardevol het is om onderling informatie uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen. Het vergt een pro-actieve houding van ouders om de juiste diagnose en de juiste hulp te krijgen.


Als een kind éénmaal de 'chronische' fase heeft bereikt (gemiddeld na ca drie ziekte episodes, vanaf de leeftijd van ca 7 tot 8 jaar), wordt Pandas bovendien een ziekte die 'gemanaged' moet worden, zodat het kind zo min mogelijk primaire en secundaire schade oploopt en een eventuele onderwijsachterstand wordt geminimaliseerd. Daarnaast is van belang dat het gezin, de veilige basis die deze kwetsbare kinderen zo hard nodig hebben, zo goed en zo kwaad als het kan, blijft doordraaien. Ouders moeten overeind blijven, zusjes en broertjes hebben aandacht nodig, er is het contact met familie en vrienden, er zijn werkverplichtingen.


Om dit alles voor elkaar te boksen, is nodig dat je als ouder het klinisch beeld 'leert lezen', dat je de pathofysiologische mechanismen (het onderliggende ziekmakende proces) leert begrijpen en daarop in samenspraak met de behandelend artsen kunt inspelen.


Pandas heeft verstrekkende gevolgen voor het functioneren van kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Tegen welke problemen lopen ouders aan en welke oplossingen hebben zij hiervoor bedacht? Kom naar de Ouderbijeenkomst op vrijdag 23 september 2016. Deze wordt gehouden in het gebouw van PGO Support, Daltonlaan 600, 3584 BK te Utrecht (routebeschrijving). Tijd: van 19.00 tot 22.00u. Een kleine bijdrage voor de gebruikte versnaperingen wordt op prijs gesteld.


Bent u ouder van een kind met (recent) de diagnose Pandas en zou u graag willen klankborden met ouders die u zijn voorgegaan? Of bent u (huis)arts, therapeut of een andere professional die zich in Pandas wil verdiepen? Wij nodigen u van harte uit om deze informele avond bij te wonen en uw inzicht te verbreden.


Pandas: 'je gaat het pas zien, als je het doorhebt'
 

Meld u aan via info@pandasweb.nl en noteer de datum in uw agenda!