Ouders van kinderen met Pandas zoeken de media

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Ouders van kinderen met Pandas zoeken de media door te sturen naar een vriend.

Ouders blijven de media 'bestoken' met verhalen van hun kinderen met Pandas. Waar hun boodschap op neerkomt: voordat er een 'psychiatrisch etiket' op kinderen wordt geplakt, moet een infectieuze oorzaak voor plotseling ontstane neuropsychiatrische klachten worden uitgesloten.

 

Joshua Suthar vertoonde vanaf jonge leeftijd tic- en dwangklachten en leer- en concentratieproblemen. Artsen vermoedden aanvankelijk een aandachttekortstoornis, maar ADHD werd op basis van verder onderzoek uitgesloten. Joshua's moeder is een therapeute. Zij las over PANDAS/PANS en Joshua's vader, die arts is, deed verder onderzoek, waarna zij tot de conclusie kwamen dat hun zoon hier mogelijk aan leed. Hij reageerde zeer goed op de na een positieve streptest voorgeschreven antibiotica. (N.b. Een positieve streptest alleen zegt niets, zie elders op deze website!). Na drie dagen waren zijn klachten sterk verminderd. Dit effect, weten Pandasexperts, is echter tijdelijk als kinderen al langere tijd aan PANDAS/PANS lijden. Joshua kreeg uiteindelijk immuuntherapie voorgeschreven. Het jongetje is nu 8 jaar oud en maakt het goed.


Joshua's verhaal is nu in boekvorm verschenen en er is een website gemaakt. Klik hier voor het televisie interview met Joshua's moeder.