Hersenstraat aanwezig tijdens Nursing - congres

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Hersenstraat aanwezig tijdens Nursing - congres door te sturen naar een vriend.

Op donderdag 6 en vrijdag 7 december 2018 bood de DBC, de Dutch Brain Council, onderdak aan diverse patiëntenorganisaties waaronder kennisplatforms als Pandasweb.nl, maar ook Hersenschudding.nl. Het congres werd georganiseerd in de Reehorst te Ede en trok beide dagen ca 2000 bezoekers, waarvan we er een aantal hebben kunnen voorlichten ov Lees meer

Mijn Kwaliteit van Leven

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Mijn Kwaliteit van Leven door te sturen naar een vriend.

Mijn kwaliteit van leven

Veel mensen met een hersenaandoening ontmoeten onbegrip in hun omgeving. Niet altijd is zichtbaar dat hun gezondheidsprobleem grote invloed heeft op het dagelijks leven. Help hun problemen nog beter in kaart te brengen en verandering af te dwingen. Doe mee! Ga naar Mijnkwaliteitvanleven en vul de vra Lees meer

Symptomen bijhouden? Nu beschikbaar: Pandas tracker app

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Symptomen bijhouden? Nu beschikbaar: Pandas tracker app door te sturen naar een vriend.

Het grillige verloop en wisselende karakter van Pans en Pandas plaatst ouders en artsen voor een probleem: hoe registreer en rapporteer je snel en efficiënt hoe het kind eraan toe is?


Gelukkig is er sinds kort een Engelstalige app, die ouders in staat stelt via hun telefoon bij te houden hoe hun Pandaskind eraan toe is en Lees meer

Handouts Pandas congres (Columbia, NY) op 9 en 10 maart 2018 beschikbaar

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Handouts Pandas congres (Columbia, NY) op 9 en 10 maart 2018 beschikbaar door te sturen naar een vriend.

Na afloop van het met medewerking van Columbia University georganiseerde Pandascongres op 9 en 10 maart 2018 jl. zijn alle handouts beschikbaar gesteld voor geïnteresseerden.

Klik hier voor downloads. 

 

 < Lees meer

Internationale conferentie Pans Pandas UK 22 september 2018

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Internationale conferentie Pans Pandas UK 22 september 2018 door te sturen naar een vriend.

Pans Pandas UK werd in 2017 opgericht door een groep Britse ouders met als doel meer bekendheid te geven aan het bestaan van Pans en Pandas. Hoe eerder de diagnose gesteld wordt, hoe beter het perspectief is, immers. Het ouderplatform maakt zich sterk voor verdere verbetering van  de hulpverlening aan Pandaskinderen en -g Lees meer

Nieuw: Immunoglobulines als add-on voor Pandas en PANS per 2017

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Nieuw: Immunoglobulines als add-on voor Pandas en PANS per 2017 door te sturen naar een vriend.

Lees meer

Patiƫntenperspectief2021

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Patiƫntenperspectief2021 door te sturen naar een vriend.

 

Dutch Brain Council en circa 80 andere patiëntenorganisaties bieden de Tweede Kamer een petitie aan voor meer invloed

 

Op 21 februari 2017 biedt het initiatief PatiëntenPerspectief2021 een petitie aan de Tweede Kamer aan namens ongeveer 5 miljoen mensen met een aandoening. Zij Lees meer

Pandasweb toegetreden tot de Dutch Brain Council per 2017

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Pandasweb toegetreden tot de Dutch Brain Council per 2017 door te sturen naar een vriend.


'Alleen ga je sneller, samen kom je verder'

Met veel genoegen kunnen we melden dat Pandasweb in januari 2017 is toegetreden tot de Dutch Brain Council (DBC), een platform van patiëntenorganisaties voor hersengerelateerde aandoeningen. Hersenziekten zijn er in vele verschijningsvormen. De DBC becijferde onlangs d Lees meer

Vrijdag 23 september 2016, 1900u: ouderbijeenkomst Pandasweb

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Vrijdag 23 september 2016, 1900u: ouderbijeenkomst Pandasweb door te sturen naar een vriend.

Ouders helpen ouders!

Ouders van Pandaskinderen weten als geen ander hoe waardevol het is om onderling informatie uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen. Het vergt een pro-actieve houding van ouders om de juiste diagnose en de juiste hulp te krijgen.


Als een kind éénmaal de Lees meer

Dutch Brain Council maakt ruimte voor Pandas op 2 april 2016

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Dutch Brain Council maakt ruimte voor Pandas op 2 april 2016 door te sturen naar een vriend.

Zaterdag 2 april 2016 vindt in Utrecht een landelijk congres plaats voor huisartsen. Op uitnodiging van de Lees meer

Vrijdagavond 17 april 2015: Ouderbijeenkomst Pandaskinderen!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Vrijdagavond 17 april 2015: Ouderbijeenkomst Pandaskinderen! door te sturen naar een vriend.

Graag nodigen wij belangstellenden uit voor de vierde ouderbijeenkomst voor PANS/Pandas, op vrijdagavond 17 april a.s. om 20.00u  Lees meer

Kosteloos in te zien tot 15 maart 2015: JoCAP, 11 nieuwe PANS/Pandas studies!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Kosteloos in te zien tot 15 maart 2015: JoCAP, 11 nieuwe PANS/Pandas studies! door te sturen naar een vriend.

Het langverwachte themanummer over PANS/Pandas van het Journal of Child- and Adolescent Psychopharmacology is verschenen. Tot 15 maart 2015 zijn de artikelen gratis full text in te zien/te downloaden voor persoonlijk Lees meer

Consortium Pandasexperts lanceert besloten website voor artsen

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Consortium Pandasexperts lanceert besloten website voor artsen door te sturen naar een vriend.

Artsen en andere professionals, die geconfronteerd worden met kinderen verdacht van PANS/Pandas, kunnen sinds kort terecht bij een website speciaal voor hen, opgericht door 'een consortium van Pandasexperts': www.pandasppn.org.

 

PANS en P Lees meer

PET-scan studie naar Pandas verschenen!

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: PET-scan studie naar Pandas verschenen! door te sturen naar een vriend.

Op 12 augustus 2014 is in het Journal of Child Neurology de lang verwachte PET-scan studie van dr H.T. Chugani verschenen: Evaluation of Basal Ganglia and Thalamic Inflammation in Children With Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorders Associated With Streptococcal Infection and Tourette Syndrome: A Positron Emission Tomographic Lees meer

Moleculera lanceert video met voorlichting over Pandas

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Moleculera lanceert video met voorlichting over Pandas door te sturen naar een vriend.

Het Amerikaanse laboratorium dat de Cunningham paneltest heeft gelanceerd, Moleculera Labs, heeft onlangs een korte animatiefilm gemaakt, die via youtube te bekijken is.

 

Lees meer